Populära ämnen på internet

Idag är det lättare än någonsin att hitta information på internet. Det går på några korta sekunder, och man kan hitta information om i princip vad som helst. När man bygger sin egen hemsida är det därför något som man skall ha i åtanke eftersom sökmotorerna kan öka trafiken till hemsidan. Bara i Sverige är det runt 5,3 miljoner människor som använder sökmotorn Google varje dag. När man skapar sin egen hemsida skall man tänka på hur man kan få hemsidan att hamna så högt upp i resultatlistan som möjligt, eftersom det är bevisat att de flesta människor klickar på de resultat som är högst upp. Det är väldigt få som tar sig vidare till den andra sidan av sökresultat. För att lyckas med att få sin hemsida att hamna i toppen kan man ha nytta av att veta lite mer kring vad svenskar vanligtvis gör sökningar på och försöka att skriva om de ämnena.

Vilka sökningar gör vi?

Bland de populäraste sökningarna 2016 fanns både kultur, politik och spel. Den skådespelare som vi valde att googla mest var Alicia Vikander. Det är kanske inte heller konstigt med tanke på hur hon gjorde en riktig raketkarriär under året. Andra saker vi intresserade oss för var presidentvalet i USA. Det som lockade oss mest 2016 var det nya, trendiga spelet Pokémon Go. Enligt Google var sökfraser relaterade till spelet de absolut vanligaste sökningarna vi gjorde under året. Sökmotorerna används också till annat, nämligen att hitta tjänster eller produkter utgående från de behov vi har. Om man exempelvis behöver hjälp med att tvätta fönstren är det allra vanligaste sättet att hitta en professionell aktör att utföra jobbet att göra en sökning på internet. De som bygger sin hemsida skall därför vara väldigt noga med vilka textfraser de väljer att skriva på sidan samt vilka taggar man förser sidan med. Det är dessa två kriterier som kommer avgöra vilka sökta ord på Google som gör att din hemsida dyker upp som ett resultat av en sökning.

Sökmotoroptimera din egen hemsida

Oavsett vad ens hemsida handlar om skall man sökmotoroptimera den. Det finns utförliga guider på internet för hur det görs på bästa sätt. Google själv har tydliga instruktioner och tips, och man kan också koppla sin egen hemsida till deras tjänster för att man skall kunna följa vilka sökord personer använt när de klickat sig in på ens hemsida. Säljer man produkter skall man tänka ett steg längre. Fundera över vilka sökord människor kan tänkas skriva in och försök väva in dem i texterna på din sida. Ett exempel på hur man kan skriva är Bugaboo Donkey Duo, barnvagnen som alla mammor gillar, vilken alltid kommer upp högt i söklistorna på Google eftersom den är så populär. En sak som är viktig när man skriver sina SEO-texter är att inte upprepa sig eller använda för många utfyllnadsord. Det kommer Googlesbots känna av och det gör att din sida hamnar längre ner i resultatlistan. Nyckelorden är att vara specifika och tydliga.