Anlita eller jobba själv med webbproduktion?

Ska du anlita eller jobba själv med din webbproduktion? Detta är en fråga som alla företagare ställer sig – också den som är seriös med sin webbproduktion. Det som är otroligt med webbproduktion är att mycket görs via en dator någonstans på jorden. Genom möjligheten att leva på att producera material via internet har många fått en möjlighet att jobba varifrån de vill – så länge dator och uppkoppling fungerar. Detta gör att konkurrensen är hård och för att få inkomst och kunna leva på det måste du alltså sticka ut. Hur gör du det bäst?

Din skicklighet

Eftersom konkurransen inom webbproduktion är så stor måste du både komma högt på ranking och sticka ut. Det är enkelt att tänka att man vill spara in pengar genom att göra allting själv. Idag finns det knappt något ämne som man inte kan gå till YouTube och hitta en tutorial om: allt från hur man skapar sin egen hemsida till hur man gör intressanta bloggar och vloggar eller odlar potatis. PÅ YouTube finns en stor kunskap att hämta. Problemet är bara att du inte är ensam om att hämta kunskapen och att dina konkurrenter också har tillgång till samma filmer.

Det första du måste fråga dig är vad du är skilcklig på. Är det främst att organisera ett projekt och få allt att gå ihop, är det att skriva nytt material, skapa YouTubefilmer, avancerade hemsidor eller är det egentligen ett ämne som din webbproduktion ska handla om? Tänk noggrant igenom det och lägg tid på vad du verkligen är skicklig på. Det finns många skickliga personer att anlita för allt det andra. Det är som med rekrytering via placerapersonal.se – du kan alltid hitta kompetent personal som matchar jobbet.

Kombinera

Det kan vara klokt att först anlita en professionell person för att ditt produktionsföretag ska ge bästa möjliga intryck; särskilt när det kommer till webbdesign. Din hemsida är det första som besökarna möter och det är viktigt att ge ett förtroendeingivande intryck – detta är ett seriöst företag. Om du är skicklig på att skapa hemsidor är det lätt tänkt att du kan skapa din egen hemsida och då måste du först fråga dig om du vet hur du ska bygga upp den utifrån marknadsföring och även utifrån hur vi besökare läser en sida, hur våra ögon läser en text. Ibland kan det vara klokt att börja med att anlita professionella att göra jobbet, för att sedan arbeta vidare själv. Då får du en bra grund.

Även om du är skicklig på att skriva webbinnehåll kan det ändå vara en god idé att ta hjälp av andra av flera orsaker. Dels kan det vara svårt att hela tiden komma på nytt material och det är inte alltid du har tid att skriva den mängd material som behövs för att rankas högt. Dels kan en gästbloggare länka till dig och du får både nytt material, men också en bra länk.